Notícies

Programació 1a Temporada 2024

LA SALA ALBERT CAMUS COMENÇA L’ANY 2024 AMB UNA NOVA PROGRAMACIÓ DEDICADA AL MEDI AMBIENT

Avui s’ha presentat la programació de la 1a temporada de la Sala Albert Camus per a l’any 2024 on el Medi Ambient ha estat el protagonista.

Per a l’elaboració del text de presentació s’ha comptat amb Rebecca Morris, directora de la Menorca Preservation on explica la relació entre sostenibilitat i cultura, que seria l’eix central en la recerca d’un equilibri entre les nostres necessitats i la preservació del meravellós planeta que habitam. Des d’aquesta mirada i filosofia, s’ha intentat confeccionar aquesta nova programació, que inclou un total de 27 activitats, i que s’ha il·lustrat amb la bella imatge de portada elaborada per l’artista Maria Sanllehy i que ha titulat «Vita».

Entre els actes més destacats s’inclou:

• Es porten a terme 5 activitats per a fer divulgació de la sostenibilitat ambiental, vista des de diferents perspectives: en primer lloc, s’organitzarà una taula rodona sobre mobilitat; es mostrarà la proposta de governança social per a la Reserva Marina de l’Illa de l’Aire; es parlarà d’aconseguir una hosteleria més lliure de plàstic a través de Plastic Free Balearics; es mostrarà el treball fet per l’Assemblea de Mallorca pel Clima com a experiència pionera per fer front a la crisi climàtica i, finalment, es parlarà sobre les espècies exòtiques invasores a la Reserva de Biosfera de Menorca amb la conferència de Félix de Pablo Pons.
• 3 obres per a públic infantil i familiar: «La rateta de Vasallo» de la Cia. Set de Menorca; «La tribu Canta» d’Anna Català i «Mentida Podrida», de la Cia. Cal Teatre.
• Es continua amb el Cicle de Salut Mental, donant rellevància a l’activisme social: és per això que es portarà a terme una activitat amb Obertament Balears i La Nostra veu que s’ha titulat «Jo no sóc el meu diagnòstic» i amb AFASME, on es parlarà de la importància de teixir l’acompanyament a familiars amb problemes de salut mental.
• Comptam amb una nova edició del Cicle de Cinema Participatiu en aliança amb la ciutadania de Sant Lluís, així com el Cicle de Cinema «Rostros de la Francia Contemporánea», gràcies a la implicació del col·lectiu Franceses en Menorca.
• Es torna a comptar amb una nova edició del Another Way Sant Lluís, en aliança amb l’Another Way Film Festival, amb la projecció dels documentals After Work, Urak Lawoi i Domingo Domingo.
• Pel que fa a les Arts Escèniques, comptam amb la representació de l’obra «Todos los hombres que somos» de la Cia. La Resistencia Teatro; La Volta al món en 80 ties de la Cia. La Protagonista i Les Preposicions, de la Cia. El Somni Produccions.
• Pel que fa a la música, comptarem amb la 1a edició del cicle Música d’Autor/a amb l’actuació d’Àlex Memu, així com el concert titulat «Paradís» a càrrec de Joana Gomila i Laia Vallés, actuació que es portarà a terme gràcies a l’aportació de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Més notícies

X