Notícies

La Sala Albert Camus presenta la programació regular de la segona temporada de 2023

La Sala Albert Camus ha presentat la programació regular de la segona temporada d’aquest any (d’abril a juny), centrada en aquesta ocasió en l’espectador. Per als propers mesos es preveu 19 activitats, amb un pes important en aquesta ocasió per a la cultura local.

La programació s’enceta aquest dissabte, 1 d’abril, amb la representació de «Jose Mari», a càrrec de Cultural-ment Produccions. A partir de llavors, es programen actuacions de diversa índole. De caire local s’inclouen activitats com el cant del Deixem lo Dol (9 d’abril), el concert de la Gwent Charity Brass juntament amb l’alumnat de l’Escola Municipal d’Ensenyaments Artístics (10 d’abril), actuacions de l’alumnat de dansa de l’EMEA (2 i 3 de juny) i també de música del mateix centre (9 i 10 de juny), o la proposta «Vamos a contar mentiras» a càrrec de Talia Teatre (17 de juny).

Durant aquest segon trimestre continuen també dos cicles de cinema engegats ja a la primera temporada, com és el Cicle Rostros de la Francia Contemporánea, que ofereix pel·lícules franceses en versió original, i el Cicle de Cinema Participatiu, en el qual es projecten grans clássics de la història del cinema que han estat elegits per votació popular (en aquest cas «Billy Elliot» i «Cinema Paradiso»).

En aquesta temporada la Sala acollirà també les Trobades Albert Camus, un esdeveniment de caire ja internacional que va néixer a Sant Lluís i que manté la seva cita ineludible amb l’espai cultural de referència al municipi. També es pren part a la Festa de Primavera prevista pel cap de setmana del 21 al 23 d’abril, amb la programació de l’obra «Téntol». I destaca també l’espectacle de dansa «A solo for society», a càrrec de Sao Castro i Antonio M Cabrita, arribats des de Portugal per

Formació de l’espectador
El programa de la Sala Albert Camus d’aquesta temporada fa una menció especial als espectadors, i a allò que s’ha anomenat pedagogia de l’espectador. «Darrera de l’obra de teatre que pots veure escenificada a qualsevol espai cultural trobaràs una dramatúrgia, la direcció artística i tècnica, el repartiment actoral, el disseny d’escenografia, vestuari i/o atrezzo, disseny d’il·luminació i de so, la composició musical, el responsable de producció… Després, per a què aquest espectacle es pugui representar a la Sala Albert Camus, es requereix de personal tècnic de so, llum i muntatge, personal de sala per dur a terme la venda d’entrades i acomodar al públic assistent, així com personal de neteja per a què l’espai estigui en bones condicions. I evidentment, també hi ha el públic, que és un dels elements indispensables per al transcurs de l’acte cultural. Són molts els elements, persones i processos que fan possible un muntatge cultural, i moltes vegades són desconeguts per part del gran públic. Arriba el moment de dignificar la feina i posar en valor la funció de tots els integrants de l’ecosistema cultural que fan possible que la Sala Albert Camus pugui comptar amb una programació cultural de nivell i qualitat artística».

Més notícies

X