Notícies

La Sala Albert Camus inicia la primera temporada de 2023 amb una programació de gran nivell

La Sala Albert Camus ha presentat la programació que oferirà durant la primera temporada de 2023, entre els mesos de gener i març. Seguint amb la línia de treball de la cultura sostenible, en aquesta ocasió es fa èmfasi en l’accessibilitat, entesa com la superació de les dificultats per gaudir lliurement i còmodament de la cultura. Per aconseguir aquest obejctiu s’està fent feina amb la Xarxa Apropa Cultura, una entitat nascuda el 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. «Les millores d’accessibilitat són un benefici per a tota la nostra comunitat, no només per a persones amb discapacitat», s’explica a la introducció del programa d’activitats, que una vegada més, ofereix un ventall divers i plural d’ofertes culturals per al municipi de Sant Lluís i tota l’illa.

La recerca d’aquesta accessibilitat es combina, a la primera temporada de 2023, amb una programació amb propostes de gran qualitat, oferint un ventall d’ofertes que permeten posar la Sala Albert Camus a l’alçada de sales de major format per la naturalesa de les obres que s’hi representen. A més, aquesta oferta cultural de gran nivell esdevé un atractiu més per a la temporada baixa a l’illa, oferint a la ciutadania del municipi i de l’illa programació de primera línia en un moment en què l’oferta d’activitats tradicionalment és més reduïda.

En la línia de la recerca de l’accessibilitat, i seguint amb el desplegament de la cultura sostenible, durant aquest trimestre es duen a terme diverses actuacions:

– Signatura d’un conveni amb l’entitat Apropa Cultura balears per garantir l’accés a la programació de la Sala a diferents col·lectius socials de Menorca qui hi estiguin inscrits.

– Instal·lació d’un bucle d’inducció per a persones amb dificultats auditives, així com un sistema de guies per a persones invidents.

– Totes les pel·lícules que es projectin a la sala seran subtitulades.

– Reserva de tres localitats per a persones amb mobilitat reduïda.

– Es mantenen els preus públics de l’any 2022 i les diferents bonificacions per a persones amb discapacitat, en situació d’atur, persones jubilades i pensionistes i famílies nombroses, entre altres.

– Treball amb entitats com ASSORME o la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca per introduir millores d’accessibilitat.

– Posada en marxa de propostes culturals sorgides de la demanda ciutadana, com el Cicle d’Hivern.

La programació comença aquest cap de setmana, amb la programació – gràcies a l’aliança amb el Teatre des Born de Ciutadella – de l’espectacle familiar «Les aventures del Lleó vergonyós», una proposta que ha obtingut una gran acollida que ha motivat a programar dues representacions el diumenge 22 de gener, quan inicialment n’estava prevista una. Fins al 31 de març s’han previst 21 propostes culturals a la Sala Albert Camus, amb una important presència de companyies de fora de l’illa, moltes d’elles sorgides de la feina prèvia realitzada pel departament de Cultura d’assistència a fires com la Fira B, MadFeria o FIET. Així, durant aquest trimestre es podran veure espectacles de companyies de Mallorca, Formentera, Madrid i La Rioja, amb un total de sis representacions vingudes de més enllà de Menorca. La qualitat i diversitat d’aquestes obres garanteixen una programació artística de nivell per a un trimestre que comença amb força, a l’alçada de sales de gran format.

Durant aquest trimestre torna a la Sala Albert Camus l’Another Way Film Festival, el certamen estatal de cinema sostenible que ja l’any passat va escollir Sant Lluís com una de les seus on projectar diverses pel·lícules i organitzar tertúlies amb experts en les matèries sobre les que versesn les projeccions. En aquest cas, es faran tres sessions entre els dies 2 i 4 de febrer. També en matèria de cinema, es torna a reprendre el Cicle «Rostro de la Francia Contemporánea», que inclou la projecció de dues pel·lícules franceses.

En una línia similar, i com a resposta a una petició de la ciutadania de Sant Lluís, aquest trimestre s’introdueix  el Cicle de Cinema d’Hivern, que inclourà la projecció grans clàssics de la història del cinema el darrer diumenge de cada mes, amb les entrades al preu simbòlic d’1 euro. Per aquest trimestre s’ha escollit «Sonrisas y lágrimas», «Desayuno con diamantes» i «La vida es bella». A més, i fins a mitjans de febrer, els espectadors de la Sala Albert Camus podran triar les pel·lícules que voldran que es projectin a la segona temporada de la Sala d’aquest 2023.

Una de les novetats destacades d’aquest trimestre és la programació d’un espectacle per a persones majors de 16 anys en un horari fins ara no explorat, a partir de les 21.30 hores el dia 18 de març. Aquesta espècie de sessió golfa programarà l’obra «Excalibur i altres històries d’animals morts», una obra de la companyia Hermanas Picahueso. Amb aquesta nova aposta, la Sala amplia horaris i formats, i aprofundeix així en l’accessibilitat a l’espai, entesa també com l’oferta de formats i programacions que puguin arribar a tots els sectors de públic.

Un altre dels punts forts de la programació és la projecció del documental «Mallorca, Illa Mare», amb un col·loqui posterior amb el seu creador, Toni Escandell, i també la inclusió d’un ampli ventall de propostes per al públic familiar.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sant Lluís, Débora Marquès, ha valorat molt positivament la programació: «Estem molt satisfetes de tenir propostes d’aquest nivell, que s’han aconseguit gràcies a la feina feta i, sobretot, a les aliances que hem anat teixint en els darrers temps, i que s’han demostrat imprescindibles per a oferir una proposta interessant, puntera i pensada per a seguir fent de Sant Lluís un referent cultural a l’illa».

Més notícies

X