Notícies

Balanç positiu de la participació de l'Ajuntament de Sant Lluís a la Fira B!

L’Ajuntament de Sant Lluís ha finalitzat amb èxit la seva participació activa a la Fira B!, el Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears. Des de l’àrea de Cultura s’ha explicat l’aposta per la cultura sostenible, i s’han fet passes decidides per estendre aquest model al conjunt de Balears i sumar-hi administracions i entitats. Des de Sant Lluís s’ha liderat a un certamen autonòmic l’aposta per una nova manera de fer més conscient, una iniciativa que ha recollit l’acceptació i l’entusiasme del sector cultural balear i d’altres punts de l’estat.

La tasca de l’Ajuntament de Sant Lluís s’ha articulat a través de l’anomenat Espai 17, creat expressament per a aportar els valors de la sostenibilitat a la cultura i crear sinèrgies entre companyies, espais i administracions, i també a través de les diferents activitats organitzades per l’Ajuntament. D’aquesta manera, s’han impartit tres tallers, un sobre festivals sostenibles, un altre sobre artistes sostenibles i un tercer sobre espais culturals sostenibles. S’ha organitzat també una taula rodona amb la participació del Teatre Principal de Palma, el Consell d’Eivissa, el Festival Menorca en Dansa, El Somni Produccions, l’Institut d’Estudis Baleàrics i l’Ajuntament de Sant Lluís, per abordar el repte de la cultura sostenible.

En el marc de la fira es va celebrar també una reunió per impulsar la xarxa balear d’espais culturals sostenibles, una iniciativa proposada per Sant Lluís davant la necessitat, expressada per tots els participants, d’activar mecanismes de suport mutu entre els espais adherits i de crear circuits d’artistes i companies sostenibles. Aquesta opció va despertar un gran interés, amb la participació d’entitats com el Teatre des Born de Ciutadella, el Teatre Principal de Palma, el Consell d’Eivissa, el Consell de Formentera, l’Institut d’Estudis Baleàrics, el C.I.N.E de Sineu i l’Associació de Teatres i Auditoris Públics de les Illes Balears (ATAPIB), entres altres, i s’ha emplaçat ja a una propera reunió per avançar en aquesta xarxa.

Des de l’Ajuntament de Sant Lluís s’ha impulsat també l’extensió del Compromís per la Cultura Sostenible que ja han signat el Govern balear, el Consell de Menorca i el propi Ajuntament, a iniciativa de Sant Lluís. Durant la Fira B! es va explicar el contingut d’aquest compromís, i es va convidar a entitats i administracions a difondre’l i a subscriure’l, obtinguent la resposta positiva de l’Ajuntament de Palma, i el compromís de difusió i posterior implicació del Consell d’Eivissa. A més, aquest compromís també ha despertat interés a altres comunitats autònomes, com València, Catalunya o el País Basc.

La fira ha servit també per a la promoció dels artistes locals i insulars, i per a situar a Menorca al capdavant de la iniciativa cultural.

Més notícies

X